Min indre rejse

 

 

Min indre rejse begyndte da jeg opdagede, at jeg led.

 

Jeg var 30 år gammel da jeg sagde til mig selv : Det er ikke sådan jeg ønsker mig at have det, når jeg ligger på min dødsseng. At gentage de samme fejl igen og igen.

Siden da har jeg været på en rejse for at gøre en ende på lidelsen og jeg har brugt mange metoder og set mange lærere og guruer. Jeg er taknemmelig for hver og én. De bragte mig til hvor jeg er nu. Og jeg endte alligevel op med en følelse af noget, der ikke havde ændret sig : Min evige tendens til at tænke på alle mine (og andres) fejl, føle al den sorg der ledsagede dette. Lægge nye planer for at forbedre mig efter denne og hin teori og metode. At opleve gentagen fiasko i at leve op til alle disse, gode intentioner om forbedringer, jeg troede der skulle til for at jeg kunne være glad.

 

Jeg lærte at tyde drømme, at afreagere, at nære det indre barn, at meditere. Mindfulness, skyggearbejde og meget mere. Jeg har virkelig ”walked my talk” ! Alligevel lykkedes det mig ikke at ændre i dybden.

Jeg var på sporet af, at min tankegang og min måde at tænke på, havde en central betydning.

Det, jeg ikke vidste var, hvad jeg skulle gøre ved det. Jeg prøvede også ”positiv tænkning” og opdagede, at det kun virkede når jeg i forvejen troede på det positive udsagn.

Og så fortsatte jeg ellers mit liv, temmelig absorberet i tanker. Og dybere nede vidste jeg efterhånden bedre…

 

Da jeg fandt The Work i 99 var det en utrolig stor åbenbaring for mig. Den var som at få revet et bind fra øjnene, da jeg første gang så hvordan de 4 enkle spørgsmål i The Work kunne åbne op, til en helt ny forståelse af mine relationer. Relationer både til andre og mig selv såvel som verden, kroppen med mere. Alene ved at undersøge tankerne. Ikke ændre, ikke lave om, ikke perfektionere; men kun undersøge dem.

 

Jeg oplevede umiddelbart effekter i min omverden, af at undersøge mine tanker. Mit forhold til min mor, for eksempel. Det var som om jeg endelig, for første gang oplevede at hun var min mor. Jeg at kunne være hendes datter. At ”få en mor” som voksen var stort. Og jeg er inderligt taknemlig for, takket være The Work at kunne sidde med hende og holde hendes hånd og bare være sammen uden tanker og historier imellem. Mine venskaber ændredes som følge af at jeg tænkte anderledes om dem. Listen er lang.

 

Med The Work bliver jeg min egen Guru og gør, hvad de gør, nemlig at undersøge i stedet for at dømme/bedømme/give etiketter.

Hvis jeg nu oplever stress i mit liv ved jeg, at der er noget i min tankegang, der ikke har fred og jeg kan finde vej og løse op for situationer på en måde, der giver mig langt større frihed til at handle. Og den fred jeg får, ved ikke at være ”i krig med virkeligheden” som Katie udtrykker det.

Jeg elsker at sidde med andre i grupper, såvel som individuelt og gå på opdagelse med de fire spørgsmål i The Work.

 

Jeg har en bred og grundig, psykoterapeutisk baggrund. Der er ikke noget der forskrækker mig og jeg har arbejdet med alle typer problemer . Stress, angst, depression, incest, neuroser, forældreroller, parforhold og meget mere.

Jeg har oplevet mig selv som ”det håbløse tilfælde” og jeg har fundet vejen ud af lidelse og stress, intet er nyt undtagen den gode nyhed : vi behøver ikke tro på alt, hvad vi tænker !

 

Velkommen til, fra

Nayano